Loading

Alaniitynkatu 5, Lappeenranta

010 504 3700

lappeenranta@as-huolto.fi

Ma-Pe 07:30-16:30

Ma-Pe 07:30-16:30
Varaa huoltoaika 010 504 3700
Alaniitynkatu 5, Lappeenranta

ADAS-avustinjärjestelmät

Service

ADAS-avustinjärjestelmät

Kuljettajaa avustavat ADAS-järjestelmät lisäävät turvaa tiellä

– me pidämme ne kunnossa

ADAS-järjestelmät eli kuljettajaa avustavat järjestelmät lisäävät turvallisuutta ja mukavuutta ajoon, ja ovat jo keskeinen osa nykyautoja. Kamera-, tutka- ja lasertekniikkaan perustuvia kuljettajaa avustavia järjestelmiä ovat esimerkiksi kaistallapitojärjestelmä, älykkäät ajovalot ja automaattinen hätäjarrutus.

Tiesitkö, että kun autoon tehdään järjestelmään vaikuttavia, yksinkertaisiakin huolto- tai korjaustöitä, on järjestelmän kamerat ja tutkat aina kalibroitava uudelleen? Jos kalibrointi jätetään tekemättä, voi virheen huomata ikävänä yllätyksenä ajossa, tai pahimmillaan voi syntyä jopa hengenvaarallinen tilanne.

Mikä on ADAS-järjestelmä?

Kamera-, tutka- ja lasertekniikkaan perustuvat kuljettajaa avustavat ADAS-järjestelmiä ovat esimerkiksi kaistallapitojärjestelmä, älykkäät ajovalot ja automaattinen hätäjarrutus. Ne tuovat turvaa ja mukavuutta ajoon. Huoltojen ja korjausten yhteydessä on aina huolehdittava järjestelmien kalibroinnista, jotta ne toimivat, kuten pitää.

Miksi kalibrointi on aina tehtävä huolto- ja korjaustoimenpiteiden jälkeen?

Jos järjestelmän kalibrointi jätetään tekemättä huoltotoimenpiteen jälkeen, voi kalibrointivirhe yllättää myöhemmin esimerkiksi niin, etteivät älykkäät ajovalot tunnistakaan automaattisesti vastaantulevan auton valoja. Näin järjestelmä, jonka pitäisi tuoda helppoutta ja mukavuutta ajoon, onkin käyttökelvoton. Suoranainen vaaratilanne voi aiheutua, jos automaattisessa hätäjarrutusjärjestelmässä on kalibrointivirhe, ja auto suorittaa hätäjarrutuksen tunnistaessaan virheellisesti esimerkiksi hidastetöyssyn edessä olevaksi esteeksi.

Kun kalibrointi on suoritettu asianmukaisilla laitteilla ja ammattitaidolla, on ajo mukavaa ja turvallista.

Meillä on käytössämme laadukkaat kalibrointilaitteet ja ammattitaitoinen henkilöstö ADAS-järjestelmien vaatimiin kalibrointeihin. Voit siis turvallisin mielin palata liikenteeseen, kun noudat autosi meiltä huolto- tai korjaustoimenpiteiden jälkeen.

Kokonaisvaltainen ajomukavuutesi ja turvallisuutesi on meille ensisijaisen tärkeää!

Varaa
Autohuolto

helposti puhelimitse tai verkosta:


Varaa verkossa
Soita 010 504 3700