Loading

Alaniitynkatu 5, Lappeenranta

010 504 3700

lappeenranta@as-huolto.fi

Ma-Pe 07:30-16:30

Ma-Pe 07:30-16:30
Varaa huoltoaika 010 504 3700
Alaniitynkatu 5, Lappeenranta

Autonlasit

Service

Autonlasit

Bosch Car Service -korjaamot tarjoavat kattavaa ja nopeaa asiantuntijahuoltoa kaikenmerkkisille autoille. Myös autonlasit kuuluvat valikoimaamme. Käänny korjaamomme puoleen, jos lasiin on tullut kiveniskemä, lasi on rikottu tai lasit kaipaavat vaihtoa tai muuta huoltoa.

Tuulilasien korjauksissa ja vaihdossa asioimme kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa: meidän kautta vakuutuksen korvattavaksi kuuluvat tuulilasien vaihdot onnistuvat riippumatta vakuutusyhtiöstä. 

Vakuutukset
Vakuutusyhtiöiden korjaamo

Korjaamme kaikkien vakuutusyhtiöiden vakuuttamat kolarit ja peltivahingot.

Lasin vaihto edessä?

Myös tuulilasien vaihdot vakuutusyhtiöiden korvauksilla onnistuvat meidän kautta.

Kannattaako autonlasi vaihtaa vai korjata?

Jos kiveniskemä tai vastaava vaurio on alle kahden euron kolikon kokoinen, se voidaan yleensä korjata. Vaurio saa tällöin kuitenkin olla korkeintaan viiden senttimetrin päässä tuulilasin reunasta. Jos tuulilasi on vaurioitunut kuljettajan näkökentän kohdalta, korkeintaan noin 15 senttimetrin päästä ohjauspyörän keskikohdasta, tuulilasi on vaihdettava. Jos lasi on halki koko matkaltaan on se uusittava välittömästi, sekä kolariturvallisuuden että tieliikennelaillisuuden vuoksi.

Tuulilasit ja kuljettajan avustinjärjestelmät

Monissa nykyautoissa on tuulilasin yhteydessä kuljettajan avustinjärjestelmän komponentteja ja tällöin autosi ADAS-järjestelmät (Advanced Driver Assistance System) tulee kalibroida lasin vaihdon yhteydessä.

ADAS-järjestelmä on ”edistyksellinen kuljettajan avustinjärjestelmä”. Sen tehtävä on avustaa kuljettajaa auton turvallisuuteen ja mukavuuteen liittyvillä toiminnoilla, kuten kaista-avustimella, peräänajovaroittimella, hätäjarrutustoiminnolla jne.

Automaattiset ADAS-järjestelmät toimivat itsenäisesti

Autoilijalla kuitenkin on merkittävä vastuu näiden järjestelmien kunnossapidossa!

Itse reagoimaan kykenevän auton anturit tai tutkat saattavat toimia väärin, jos järjestelmä / auto on saanut kolhun ja järjestelmää ei ole kunnostettu sekä kalibroitu tapahtuneen jälkeen. Järjestelmät eivät tällöin välttämättä toimi oikein.

Mekaaniset säädöt, ohjelmalliset eli sopeutuvat säädöt, kulkukulmat, kuten takapään aurauskulmat ja jousituskorkeudet ovat hyvin kriittisiä tekijöitä ADAS-järjestelmien toimivuuden kannalta. Jos auton alustassa on vikaa tai ohjauskulmat ovat pielessä ei kamerat sekä anturit “katso” oikeaan suuntaan eikä järjestelmällä ole tällöin toimintaedellytyksiä.

Riittämätön korjaus tai huolto

Huollon puute voi aiheuttaa järjestelmälle tilanteen, jossa se toimii huonosti tai ei lainkaan. Tällöin voi aiheutua onnettomuus tai kolhu, esimerkiksiksi auto voi tehdä hätäjarrutuksen maantiellä kesken ajon, kun sensorit kohdistivat valvontansa väärässä kulmassa tiehen tai muihin tiellä liikkujiin.

Me suoritamme tuulilasinvaihdon yhteydessä kaikki autosi tarvitsemat kalibrointityöt ammattitaitoisesti.

Autonlasivaurioissa ripeys on valttia

Pieni kiveniskemä voi laajeta nopeasti suureksi halkeamaksi. Jos autosi lasiin on tullut kiveniskemä, kannattaa siis toimia nopeasti ja korjauttaa lasi välittömästi. Jos autosi tuulilasiin lentää kivi tai nasta niin tulee vauriokohta suojata kirkkaalla teipin palalla pikimmiten. Tämä estää kosteuden pääsemisen lasin rakenteisiin, joka taas huonontaa korjauksen onnistumista.

Kysy lisää jos autosi lasinkorjaus tai vaihto on ajankohtaista tai autosi avustin järjestelmät eivät toimi oikein. 

Varaa Tuulilasin korjaus

helposti puhelimitse tai verkosta:

Varaa verkossa Soita 010 504 3700

Olemme Glassdrive-partneri!